top of page
Search

Wanneer boek je nu een behandeling bij mij?

Zoals je wellicht hebt gezien op één van mijn socials was het de bedoeling een volledig filmpje te maken over dit onderwerp. Echter ben ik zo enorm enthousiast over mijn bedrijf en waar ik je bij kan helpen dat ik met gemak 20 minuten vol praat. Leuk natuurlijk, maar als je snel een antwoord op de vraag wilt dan haak je na een minuut of 3 toch wel af. Dus heb ik besloten er toch maar een blog van te maken. Zo kunnen de mensen die willen direct door scrollen naar het antwoord zonder mijn redenen erachter te lezen. Gemak dient de mens zeggen ze wel eens.. 😉 Toch hoop ik dat ik genoeg mensen met mijn verhaal weet te boeien en zij dit blog met net zo veel enthousiasme lezen als dat ik hem heb geschreven.


Laten we beginnen met één van de grootste veroorzakers van klachten. Stress…. Stress is een sluipmoordenaar die ons afweersysteem op de tocht zet. Factoren van buitenaf hebben des te meer kans om ons lichaam binnen te dringen en ziektes te veroorzaken. HET virus is daar absoluut één van, maar denk ook eens verder dan dat. Stress slaat zich op in ons lijf en veroorzaakt allerlei disbalansen waardoor er klachten als misselijkheid, geen eetlust, slecht slapen, piekeren, hoofdpijn, diarree, neerslachtigheid en zelfs depressie kunnen ontstaan.

Denk nu eens aan een situatie welke ervoor kan zorgen dat het stresslevel niet meer af kan nemen. Een voorbeeld hiervan is een stress volle baan: dag in dag uit wordt het uiterste van je verwacht. Je bent elke dag bezig met presteren, het beste uit jezelf te halen en nog lijkt het nooit goed genoeg. De dagen vliegen voorbij en elke dag redt je het net (niet) je werkzaamheden af te maken. Na je dag werken kom je thuis, maar in je hoofd nog steeds bezig met je werk. Midden in de nacht schiet je overeind want je bent iets heel belangrijks vergeten te mailen naar je baas. De volgende dag begin je met een pittig gesprek met je baas en begint het hele circus opnieuw. Langzaam aan begin je uitgeput te raken, kom je niet meer in slaap, ben je prikkelbaar en staat het huilen je nader dan het lachen…. Dat is het moment dat stress gevaarlijk wordt en klachten gaat veroorzaken. Je gaat door in de ratrace van het leven zonder nog stil te staan bij wat JIJ nodig hebt. Rust en ruimte om de stress los te laten. Opgeslagen stress is moeilijk zomaar weer weg te krijgen en daarom is een behandeling bij mij zeker een goed idee! Ik ga samen met jou kijken naar je klachten, ik ga opzoek naar de blokkades in je lichaam en maak deze, voor zover mogelijk, los. Hierbij gebruik ik een essentiële olie die bij je klachten past en je systeem door blijft dringen, ook als de behandeling voorbij is. Langdurig stress is niet 1, 2, 3 verdwenen, het kan nodig zijn om een aantal behandelingen dicht op elkaar te plannen om ervoor te zorgen dat je stresslevel langzaam af kan nemen. Om je lichaam daarna gezond te houden is een herhaalbehandeling eens in de zoveel maanden zeker aan te raden.


En wanneer dan nog meer?

In deze tijd waar er van alles om ons heen gebeurd, we niet precies weten hoelang dit nog duurt, niemand precies weet waar hij goed aan doet en wat de reden is dat het virus bij de één levensbedreigend is en bij de ander “slechts’ een griepje, brengt een onzekerheid met zich mee waar niet iedereen mee om kan gaan. De angst zorgt ervoor dat mensen prikkelbaarder worden, van zich af gaan bijten of waarbij de angst een verlammend effect heeft. Met verlammend effect bedoel ik: de angst is zo groot dat ze niet meer naar buiten durven en zichzelf min of meer thuis opsluiten om op deze manier aan het virus te ontsnappen. Ze zetten hun leven op pauze. Echter verzwakt ook angst je systeem op mentaal en fysiek gebied.

Ik ben ervan overtuigd dat wij mensen kudde dieren zijn. Wij houden ervan ons te omringen met andere mensen en sociaal contact te hebben. Lichamelijk aanrakingen zijn daarbij ook belangrijk om bepaalde gelukshormonen vrij te laten komen. En deze hormonen versterken ons afweersysteem dan weer. Ik vraag mij dus heel erg af wat dit jaar voor impact heeft op de fysieke en de, in mijn beleving niet los te koppelen, geestelijke gezondheid van de mens. Begin dit jaar konden we het nog relativeren, deden we de lockdown met zijn allen en het scheelde dat de lichte periode van het jaar er weer aan kwam. Het werd lente, de zon scheen veel, de dagen werden langer en na een paar maanden van afstand hadden deze maatregelen effect. De zomer was fijn, ja we moesten afstand houden, maar we konden naar buiten en in de buitenlucht met vrienden en familie afspreken. Nu is de situatie wel even anders. De dagen worden korter, iedereen trekt weer meer naar binnen, het wordt kouder en natter. Nu hebben er genoeg mensen sowieso al moeite met deze periode van het jaar maar ik denk dat deze herfst en winter echt next level worden.

Hierbij denk ik nu vooral even aan de alleenstaanden. Iedereen trekt naar binnen en daar doen we dit jaar ook nog eens een schepje bovenop; thuiswerken, minder sociale contacten, als die contacten er dan al zijn dan houdt je 1,5m afstand, horeca dicht, niet meer dan vier mensen in één huis en van het boodschappen doen wordt je tegenwoordig ook niet vrolijk meer; allemaal angstige ogen met mondkapjes…

Wat we ons niet genoeg beseffen is dat positieve en liefdevolle aanrakingen nodig zijn om fysiek en mentaal gezond te blijven. Dus hierbij heb ik direct reden nummer 2 genoemd om een behandeling te boeken! Zorgen voor jezelf, even aandacht besteden aan jou en jouw emoties, ontspannen en die blije hormonen aan het werk zetten! Tijdens mijn behandeling besteed ik mijn aandacht 100% aan jou, je lichaam en je energie. We maken even ECHT contact, iets waar het op dit moment veel te veel aan ontbreekt.

Dus nu even concreet: wanneer boek je een behandeling bij mij?

Op het moment dat je voelt dat je constant op spanning staat, als je last hebt van gespannen spieren, hoofdpijn, moeheid, misselijkheid, buikpijnen maar ook als je last hebt van mentale uitdagingen. Als je het even niet meer ziet zitten, niet weet waar je het vandaan moet halen of gewoon ontzettend behoefte hebt om te ontspannen.

Als afsluiting van dit blog wil ik dit nog toevoegen: Wees deze herfst extra lief voor elkaar. We zitten met z’n alle in hetzelfde schuitje, we zijn er allemaal zat van…. Maar we zullen het echt samen moeten doen.

Zorg voor elkaar, en als je merkt dat één van je dierbaren zich steeds verder terug trekt; bel of app hem/haar net even iets vaker dan je wellicht anders zou doen. We willen vaak dingen allemaal zelf oplossen, maar een toereikende hand die aangeeft dat iemand er niet alleen voor staat kan zó ontzettend veel verschil maken!!

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page