top of page

Mijn Manier van werken

MGP_8791.jpg

Mijn behandelingen zijn gebaseerd op verschillende behandelmethodes; traditionele massage, Reiki, Guasha en Chinese geneeskunde (TCM). Alles in combinatie met mijn sterke gevoel voor energie zorgt voor een passende behandeling bij elk lichaam. 

Van kinds af aan weet ik dat ik zeer gevoelig ben voor energie, en daaruit is mijn keuze voor Reiki ontstaan. Ik zocht een methode die aansloot bij hetgeen wat ik voel en kan met mijn handen. Reiki is voor mij slechts de theorie achter mijn gevoel voor energie. Deze twee samen zorgen ervoor dat ik het lichaam van mijn patiënt goed kan aanvoelen en energetische blokkades makkelijk op te sporen zijn. 

Tijdens mijn huidige studie tot acupuncturist leer ik dagelijks meer over de Chinese geneeskunde en de geweldige theorie hierachter. Ik ben nog steeds iedere keer verbaasd over de manier van denken en de werking van het hele menselijke lichaam. Ik vind het fantastisch dat ik de theorie nu steeds vaker in mijn behandelingen kan gebruiken en met nóg beter kan adviseren over de volgende stappen. 

De klachten van mijn patiënten bekijk ik altijd van meerdere kanten. De pijnklacht komt vaak voort uit een disbalans welke dieper in het lichaam is ontstaan, soms zelf op een hele andere plek dan waar de pijn daadwerkelijk zit. Door goed te kijken en te luisteren naar het verhaal van de patiënt (mens of paard) kan ik een inschatting maken waar het probleem ligt. We gaan er mee aan de slag en meer dan eens stuit ik op een wirwar aan disbalans in het lijf. Door langzaam de balans in het lijf te herstellen trekken de pijnklachten weg en komt er een nieuwe en krachtige balans tot stand. 

                                     Wil je meer over mij weten? Klik dan hieronder en lees mijn blog!

bottom of page