top of page
Search

Even voorstellen


Na een aantal blogs en een website vol met informatie wordt het wel eens tijd dat ik mijzelf netjes aan jullie voorstel. Nu is dit verhaal wel iets langer, en persoonlijker, geworden dan in eerste instantie de bedoeling was, maar toch wil ik hem in zijn geheel met jullie delen.


Veel mensen vragen mij naar mijn werk en wat ik nu precies doe. Ik vind het altijd lastig om die vraag in één zin te beantwoorden. Dat zou namelijk betekenen dat ik precies zou moeten kunnen uitleggen wat en wie ik ben. Ben ik dan masseuse? Acupressuur therapeut? Reiki therapeut…..? In mijn behandelingen verwerk ik allerlei technieken die allemaal een naam hebben, maar uiteindelijk heb ik van dit alles mijn eigen behandeling gemaakt. Hetgeen wat ik doe heeft met energie te maken. Ik werk met de energie van een lichaam, of dit nu in beweging (massage) of in stilstand ( Reiki) is, ik stuur energie door het lichaam waar ik mee werk. Soms voeg ik een beetje energie toe, om een blokkade weg te werken bijvoorbeeld, en soms stuur ik de energie een andere kant op om zo een disbalans te herstellen.


De weg naar dit punt is lang geweest en om een klein beetje uit te leggen hoe ik hier ben gekomen moet ik even terug in de tijd. Als jonge puber had ik bijna altijd last van hoofdpijn en was ik ontzettend moe. De huisarts wilde mij naar een psycholoog sturen, want een echte fysieke oorzaak was er niet voor mijn klachten. Zelf had ik niet het idee dat praten mijn hoofdpijn weg ging nemen dus hebben we het aanbod afgeslagen en zijn we het in de alternatieve hoek gaan zoeken. Ik kwam uit bij een zeer bijzondere vrouw die ik nog elke dag dankbaar ben voor wat zij mij heeft geleerd. Er was fysiek inderdaad niets met mij aan de hand, maar op energie niveau zat het wel een beetje scheef. Zo bleek ik zeer gevoelig te zijn voor energieën van buitenaf, welke ervoor zorgde dat ik volledig leegliep als ik op een drukke plek was. Mijn energieradar stond als het ware altijd AAN. Niet zo gek dus dat ik na een dag school volledig gesloopt was. Deze vrouw heeft mijn hele energie systeem weer op orde gebracht, maar veel belangrijker nog; ze heeft mij geleerd hoe ik mij af kan sluiten voor de energie van een ander. Hoe ik onderscheid kan maken tussen: dit hoort bij mij en dit hoort bij iemand anders. Little did I know dat deze kwaliteit, de toentertijd veroorzaker van mijn hoofdpijnen, DE tool zou worden voor mijn huidige werk!


Mijn werk is grotendeels gebaseerd op gevoel en intuïtie. Met de jaren heb ik geleerd hier naar te luisteren en op te vertrouwen. Dit gaat niet altijd vlekkeloos, ook ik heb namelijk te maken met onzekerheden. Vooral met het behandelen van mensen komt deze nog wel eens de hoek om. Als ik bijvoorbeeld slecht connectie kan maken met mijn patiënt. Onze energieën moeten als het waren klikken zodat ik kan voelen wat mijn patiënt nodig heeft. Bij mensen die dit niet gewend zijn, of een enorme muur om zich heen hebben gebouwd is het soms moeilijk om daar doorheen te breken. Deze informatie is ook ontzettend waardevol, maar dit maakt mijn werk wel een stuk uitdagender. Ik zal mijn best blijven doen om door de lagen heen te breken en het lichaam te laten ontspannen om dichter bij de kern te komen. Zo ontstaat er ruimte om een connectie aan te gaan.Dit is wel het allergrootste verschil tussen het werken met mensen en met paarden. Bij mensen heb je altijd te maken met het rationele, de gedachtegang en verwachtingen. Bij paarden zijn we samen in het hier en nu. Zij reageren op “wat is” en niet op “wat was” of “gaat komen.” Paarden hebben van nature een groot energieveld welke zij gebruiken als communicatiemiddel. Het is voor mij als behandelaar dus makkelijker om aan te haken en te voelen hoe het zit. Ik vertrouw blindelings op wat mijn gevoel mij ingeeft en probeer dit zo goed mogelijk te vertalen naar de eigenaren. Soms zit ik zo in een bubbel met het paard dat ik alles om mij heen vergeet. Het gaat dan puur om het paard en de energie tussen ons. Het gebeurt ook wel eens dat een paard mij niet wil toelaten. Meestal probeer ik het paard te vertellen dat wat ik ga doen goed voor hem is, maar als hij echt niet wil staak ik de behandeling. Het heeft namelijk absoluut geen zin om een paard te behandelen welke niet behandeld wil worden. Dit betekent trouwens niet dat dit paard nooit een behandeling toe zal laten hoor, soms hebben ze gewoon hun dag niet en hebben ze even geen zin in gefrunnik aan hun lijf.


Waarom paarden EN mensen? Op mijn 19e ben ik, na een heeeeeele tijd niet in de buurt geweest te zijn van paarden, weer eens gaan paardrijden. Op een gewone manege, in de kinderlessen… Na een val van het paard, 10 weken in een gips korset en een hoop rugpijn wilde ik meer weten van het wezen paard. Waarom deed het paard wat hij deed? Waarom laat een paard ons op zijn rug zitten? En bovendien; wat heeft deze val mij moeten leren? De antwoorden op bovenstaande vragen EN de deur naar mijn nieuwe weg vond ik bij Dressuur Natuurlijk, een opleiding tot holistisch paardentrainer. Op dat moment had ik nog nooit van het woord Holistisch gehoord, maar alles leek te kloppen. Ik MOEST hier naartoe. En wat ben ik ontzettend blij dat ik daar mocht zijn. Waar de vrouw in mijn puberteit mij had geleerd om mij af te sluiten voor de energieën om mij heen kreeg ik hier de kans deze stuk voor stuk weer toe te laten. Ik mocht er mee gaan werken, er mee spelen en door middel van de paarden mocht ik mijzelf weer opnieuw leren kennen. Ontzettend confronterend, maar ook zo ontzettend gaaf!!

De weg met de paarden heeft mij gebracht tot waar ik nu ben. Ik ben de paarden ontzettend dankbaar voor de spiegel die ze mij iedere keer voor houden en hun tomeloze geduld. Door de behandelingen hoop ik ze een stukje terug te kunnen geven

“En het behandelen van mensen dan?” hoor ik je denken. De enige manier waarop ik hier kan antwoorden: ‘Mensen helpen is toch gaaf?’ Ze helpen de ogen te openen en nieuwe inzichten geven, ze laten nadenken over hun lichaam, ze bewuster maken van wat hun lichaam allemaal voor ze doet, waar ze vastlopen en wat dit voor diepliggende betekenis kan hebben…. DAAROM!!! Ik ben niet van de quick fix. Als je knopen in je spieren hebt die eruit moeten kun je beter naar de sportmasseur, maar als je daadwerkelijk er achter wilt komen waar je vastloopt ( lichamelijk en mentaal) dan ben je bij mij van harte welkom! Mensen helpen, in wat voor opzicht dan ook, ze laten nadenken en ze een zetje in de goede richting geven dat is wat mijn werk zo ontzettend gaaf en mooi maakt! Ik wil dat een patiënt zijn eigen lijf beter leert kennen en blokkades op kan lossen voordat het zo vast zit dat het niet meer los komt. Dat iemand mij kan bellen en zegt: “Es, ik heb je even nodig ik kom er even niet meer uit met mijn lijf’’ en daarna een hele poos niets horen omdat het zo goed gaat en ze hun eigen grens hebben leren kennen. Dat vind ik gaaf en word ik enorm gelukkig van! Daar doe ik het voor!


Nu heel kort samengevat: Hi, ik ben Esmée en ik ben energetisch therapeut voor mensen en paarden. Een nuchtere Hollandse vrouw met een vleugje zweverigheid!


En wie ben jij? 😉

417 views1 comment

Recent Posts

See All

1 Comment


Esmee, super,gaaf. Misschien de website verwanten van acquarius eens kijken. Zal je heel veel hints vinden. Doe zo voort.

Like
bottom of page