top of page
Search

#Storm


Het waait.

Het waait zo hard dat je je tuinset terug vindt bij de buren, je de deur goed vast moet houden als je deze open doet en dat je hoopt dat die boom voor je huis ook deze storm weer overleeft.


Juist op deze momenten hou ik ervan naar het #strand te gaan. De #golven die in een constante stroom woest op je afkomen. Het zand wat tegen je huid tikt en waarvan je weet dat je dit thuis nog overal tegen zult komen. De wind die aan je lijf trekt, soms zo hard dat je nauwelijks nog op je benen kunt blijven staan. Dit alles heeft een magisch effect op mij en zorgt ervoor dat ik mijn hoofd volledig leeg kan maken. Normaal gesproken staan mijn #gedachtes niet stil. Honderden gedachtes gaan er door mijn hoofd, hele discussies worden er gevoerd, plannen worden gesmeed en ruzies worden gecreëerd en weer bijgelegd.


Ik bewonder de mensen die met #meditatie hun gedachtes volledig stil kunnen krijgen. Dat ze een app downloaden, op de grond gaan zitten en 15 minuten even helemaal gedachteloos zijn.

‘Laat gedachtes voorbij trekken. Erken dat ze er zijn maar laat ze weer los en maak je hoofd leeg.’ Dit wordt vaak door een iets wat zwoele stem tegen je gezegd tijdens zo'n meditatie. Ik doe altijd mijn best om naar de stem te luisteren, maar zo’n sessie ziet er voor mij vaak zo uit: Focussen op je adem Esmée! Adem in, Adem uit, Adem in……….heb ik eigenlijk wel eten in huis gehaald voor morgen? NEEEE focus, komt op! Adem in….. Hoe ziet mijn agenda er voor deze week uit? Shit, heb ik die ene afspraak er wel in gezet? ADEM UIT!! Ik zal de rest van de sessie je besparen, maar het geeft je een idee hoe goed ik in mediteren ben. Uiteindelijk zit ik een kwartier te kloten, heb ik meer gedachtes in mijn hoofd dan ooit en heb ik het gevoel dat ik een enorme mislukking ben omdat ik het niet eens 15 minuten vol kan houden nergens aan te denken.


Ik weet dat ik niet de enige ben die dit heeft. Al schijnt het vooral de vrouw te zijn die te maken heeft met een eindeloze gedachtestroom. Als ik comedian Mark Gungor mag geloven hebben mannen namelijk een Nothing Box*! Een box waar geen enkele gedachte in zit, en dat zou dus betekenen dat zij op sommige momenten gewoon nergens over nadenken. Mannen schijnen het knopje ‘gedachtes uit’ gevonden te hebben! Al vraag ik me tegelijkertijd af of dit wel met geslacht te maken heeft. Is het niet gewoon zo dat sommige mensen nu eenmaal beter zijn in dingen los laten dan anderen? Zou dat ergens in je DNA vast gelegd zijn? Of ligt het aan je opvoeding? De plek waar je geboren bent? De mensen om je heen?.......

Maar in de storm, op het strand wordt het volledig stil in mijn hoofd. Terwijl de #wind langs mijn oren raast wordt mijn innerlijke stem stil en kan ik intens genieten van het moment. Even geen zorgen, even geen discussie, gewoon even helemaal niks.Misschien wordt het tijd dat ik toch weer eens zo’n meditatie app ga proberen.*Voor degene die het filmpje niet kennen, google even op Nothing Box en je kunt hem zeker weten vinden!


19 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page