top of page
Search

Maar, wat doe je nu precies?


Een vraag die ik regelmatig krijg, maar welke nog niet zo makkelijk is om te beantwoorden. Toch zal ik mijn best doen zo goed mogelijk te beschrijven wat ik tijdens mijn behandelingen doe en waar het goed voor is.


In dit blog leg ik de focus even op de behandelingen voor mensen. Hierin kunnen we onderscheid maken in twee varianten: de stoelmassage, welke ik bij bedrijven of op evenementen kan geven, en de behandeling op de massagetafel, waarmee ik bij de mensen thuis kom.


Ik kies er trouwens voor om het woord behandeling te gebruiken in plaats van massage omdat ik verschillende werkwijzen gebruik. Een massage dekt de lading niet, ik doe veel meer dan dat. Geen enkele behandeling is hetzelfde, dit komt omdat ik kijk naar wat het lijf van mijn patiënt op het moment nodig heeft. Iets wat de ene week heel hard nodig is, kan de week erop volledig anders zijn. Stoelmassages Een stoelmassage vindt plaats op een speciale massagestoel waarbij de nek, schouders en rug van de patiënt volledig vrij blijven. Stoelmassages zijn bedoelt voor korte massages met als hoofddoel de nek, schouders en rug van de patiënt los te maken. Deze massages worden tegenwoordig steeds vaker bij bedrijven gegeven om de werknemers soepel en minder gestrest te houden (is wetenschappelijk bewezen dat dit werkt, dus als je slim bent bel je gelijk even voor een afspraak!) De hele dagen welke wij zittend op een stoel, steunend op ons bureau en starend naar ons beeldscherm slijten is een aanslag op ons lijf. Dit veroorzaakt vaak klachten als hoofd- en nekpijn, gespannen schouders en lage rugpijnen. De stoelmassages welke gegeven worden zijn vaak standaard massages waarbij iedere keer van dezelfde grepen gebruik wordt gemaakt. Doordat er maar kort de tijd is, max. 20 minuten, is er geen tijd om de massage volledig af te stemmen op het lijf van de patiënt. Echter probeer ik dit anders te doen. Doordat ik energie kan voelen, kan ik ook voelen of er blokkades in de energiestroom zitten. Door deze op te zoeken kan ik in korte tijd mijn massage aanpassen op het lijf van de persoon die op mijn stoel zit. Het hoofddoel is om de energie weer goed door te laten stromen. Even voor de duidelijkheid, blokkades in de energiestroom kunnen zorgen voor bovengenoemde symptomen. Om alles weer goed door te laten stromen en het lijf weer soepel te maken maak ik gebruik van verschillende technieken. Denk hierbij aan Reiki, acupressuur, ‘standaard’ massage grepen en vanaf volgende week zal daar Thaise massage aan toegevoegd worden.


Zweverig geneuzel? Nu hoor ik je bijna denken: energie door laten stromen? Energie voelen? Blokkades opspeuren?Klinkt allemaal een beetje zweverig… Laat ik voorop stellen dat mijn patiënten enorm veel baat hebben van het feit dat ik energie kan voelen. Ik kan niet uitleggen hoe het kan, maar ik kan het en gebruik dit in mijn voordeel. Ik kan gemakkelijker voelen waar in het lijf blokkades zitten en wat ik er aan kan doen om dit op te lossen. Soms is het voldoende om mijn handen op bepaalde plekken te houden waardoor er weer een connectie plaats vindt en de energie door gaat stromen. Vaker is het nodig om het gebied daadwerkelijk te masseren om de blokkade op te heffen. Of het zweverig is, dat mag je zelf bepalen. Ik heb daar mijn eigen mening over :-) Ik ben vooral heel blij en dankbaar dat ik deze tool in kan zetten om mijn patiënten nog beter te kunnen helpen!


Behandeling op de massagetafel Ik bied verschillende behandelingen aan. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een volledige Reiki behandeling. Deze behandeling werkt ontspannend en ontstresst als de beste. Indien je er niet zo van houdt om je kleding uit te trekken en gemasseerd te worden met olie is dit de beste keuze. Je kunt hierbij namelijk gewoon al je kleding aanhouden! We zijn allemaal druk met van alles en nog wat, rennen soms als een kip zonder kop door dit leven en vergeten daarbij ons lijf te voelen. Met Reiki werken we me energie welke door middel van zachte aanrakingen door het lijf gestuurd wordt. Je wordt even uit de dagelijkse drukte gehaald en je lichaam wordt gestimuleerd om te ontspannen.

Uiteraard kun je ook kiezen voor de volledig uitgebreide behandeling waarbij er gewerkt wordt met olie. De nek, schouders en rug wordt volledig gemasseerd met essentiële oliën en indien nodig neem ik ook de armen en benen mee. Voor mij is dit een soort freestyle behandeling. Ik kijk/voel wat het lichaam op dat moment nodig heeft en stem mijn behandeling daar volledig op af. Zo kan het zijn dat ik vooral bezig ben met het oplossen van blokkades, maar het kan ook zomaar zijn dat ik juist bezig ben met het stimuleren van de energiestroom of toch merk dat het lijf vooral behoefte heeft aan ontspanning. Ik maak gebruik van bijna al mijn tools uit mijn rugzakje; Chinese geneeskunde, Reiki, acupressuurpunten, ontspanningsmassage etc. Dit zorgt ervoor dat alles bij elkaar de patiënt de behandeling krijgt waar hij op dat moment behoefte aan heeft.


Geloof me als ik zeg dat ik nog hele pagina’s vol zou willen schrijven over mijn behandelingen en alle methodes die ik gebruik, maar ik denk dat dit voor nu voldoende is.


Toch iets niet helemaal duidelijk? Of wil je meer weten? Let me know! Wellicht is jouw vraag het onderwerp voor één van mijn volgende blogs!
60 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page