top of page
Search

Comfortzone

Updated: Feb 7, 2020


Uit je #comfortzone stappen; sommigen doen het niet, sommigen gaan het aan zonder het echt prettig te vinden en sommigen zullen het aangaan zonder er echt moeite mee te hebben. Ik behoor bij het tweede type, ik dwing mijzelf soms buiten mijn comfortzone te gaan en kan daarna vreselijke spijt hebben dat ik dat gedaan heb. Gedachtes als: ‘waarom moest je dat nu weer doen?` en `Waarom moet je zo nodig de uitdaging aangaan? Is alles laten zoals het is ook niet eens goed?` Het voelt oncomfortabel om jezelf in een situatie te plaatsen welke je niet kent. Dat kan soms zó oncomfortabel voelen dat je eigenlijk direct terug rent naar het veilige en wilt vergeten dat je deze poging gewaagd hebt. Maar als je de #moed en het #doorzettingsvermogen kunt vinden om toch verder te gaan dan zul je merken dat het oncomfortabele gevoel minder wordt. Naarmate tijd verstrijkt lijk je te wennen aan de nieuwe situatie en lijkt het zowaar comfortabel aan te gaan voelen. Voor je er erg in hebt heb je de grens van je comfortzone verlegd!

Het #groeiproces van de mens vind ik fascinerend. Uiteindelijk kom je erachter dat de grenzen van je comfortzone in je hoofd zitten. Zodra je dit kunt herkennen, het kunt relativeren en het stemmetje in je hoofd tot zwijgen kunt brengen kun je gaan groeien. Deze groei gaat vaak niet zonder slag of stoot. Dat zou het proces natuurlijk ook een stuk minder leuk maken. Je moet er voor werken en soms over hoge bergen of door diepe dalen klimmen. Maar als je uiteindelijk op de top van de berg staat en kunt overzien welke weg je af hebt gelegd zul je een enorme trotsheid voelen. YOU DID IT!

Als ik terugkijk op afgelopen jaren voel ik die trotsheid weer opkomen, echter heb ik dat tijdens die periode absoluut niet zo ervaren. Ik heb mijzelf meerdere keren in een zeer oncomfortabele situatie gezet. Ik werd er stik nerveus van, kreeg keer op keer van mijzelf te horen dat ik niet goed genoeg was. Dat wat ik deed heel leuk was, maar dat ik nooit zou bereiken wat ik zou moeten bereiken. Echter weerhoud mij dat er niet van om door te zetten. Al zijn er moment genoeg waarop ik denk: stik er maar in, I am out! Maar na een dag of twee veranderd dat en vind ik de vechtlust weer terug om er weer tegenaan te gaan. Ik weet dat ik nooit op zal houden om mijzelf uit te blijven dagen en de grenzen van mijn comfortzone op zal blijven rekken. Er wordt natuurlijk niet voor niets gezegd dat grootse dingen buiten je comfortzone gebeuren!

42 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page