top of page

Mijn Manier van werken

Acupunctuur Den Bosch

Mijn behandelingen zijn gebaseerd op verschillende behandelmethodes. Ik heb mijn kennis en ervaringen
samengevoegd tot mijn eigen werkwijze. De belangrijkste twee componenten zijn mijn kennis van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) en Reiki.
 
Van kinds af aan weet ik dat ik zeer gevoelig ben voor energie, en daaruit is mijn keuze voor Reiki ontstaan. Ik zocht een methode die aansloot bij hetgeen wat ik voel en kan met mijn handen. Reiki is voor mij slechts de theorie achter mijn gevoel voor energie. Deze twee samen zorgen ervoor dat ik het lichaam van mijn patiënt goed kan aanvoelen en energetische blokkades makkelijk op te sporen zijn. 
TCM kwam op mijn pad tijdens de opleiding Acupressuur voor paarden. De gedachtegang van TCM zorgde bij mij direct voor een punt van herkenning. Iets waarvan ik dacht dat het vreemd was bleek al eeuwen geleden vastgelegd te zijn in een geneeskunde! Super gaaf om deze theorie nu te gebruiken in mijn behandeling, maar ook in mijn dagelijks leven!  Inmiddels ben ik mij verder gaan verdiepen in de TCM en heb ik de basis vakopleiding Chinese Geneeskunde afgerond. Vanaf september 2021 ga ik verder met de opleiding tot acupuncturist.  


De klachten van mijn patiënten bekijk ik altijd van meerdere kanten. De pijnklacht blijkt meer dan eens een uiting te zijn van een probleem dieper in het lichaam. Door goed te kijken en te luisteren naar het verhaal van de patiënt (mens of paard) kan ik een inschatting maken waar het probleem ligt. We gaan er mee aan de slag en meer dan eens stuit ik op een wirwar aan disbalans in het lijf. Door langzaam de balans in het lijf te herstellen trekken de pijnklachten weg en komt er een nieuwe en krachtige balans tot stand. 

Wil je meer over mij weten? Klik dan hieronder en lees mijn blog waarin ik meer over mijzelf vertel!
 

bottom of page