top of page
Mijn manier van lesgeven
Het werken met de paarden heeft mijn leven in vele opzichten veranderd. Na een val van een paard waarbij ik mijn rug ernstig beschadigde, wilde ik meer te weten komen over het paard en zijn gedrag. Ik kwam terecht bij Dressuur Natuurlijk, waar ik de holistische opleiding tot paardentrainer heb gevolgd. Mede dankzij deze opleiding ben ik op een hele nieuwe manier naar het trainen van paarden gaan kijken. De fysieke mogelijkheden van het paard spelen absoluut een rol, maar welke rol spelen de fysieke mogelijkheden van de ruiter? Wat zijn de verhoudingen tussen paard en mens? En welke (on)bewuste afspraken zijn er met elkaar gemaakt?
Centered riding lessen
 
Prijs per les € 25,-
De les duurt tussen de 50-60 minuten

Centered riding staat voor rijden vanuit een stabiele zit, balans van zowel ruiter als paard en het wederzijds respect. Als Centered Riding instructeur ben ik voornamelijk met de ruiter bezig. Ik kijk naar de balans en de zit, en ben dan vooral bezig met hoe de ruiter het paard beïnvloed. Wat kunnen we verbeteren? Kan het paard makkelijker bewegen als we aan de houding van de ruiter werken? Lukt een bepaalde oefening niet vanwege het lichaam van het paard? Of zit de ruiter wellicht onbewust tegen te werken? Centered riding betekent lichaamsbewust worden, voor zowel ruiter als paard. 
 
Centered Riding.png
1463ef6e-654d-4426-b2ba-e6cbda0e64e1.JPG
Grondwerk lessen

Prijs per les € 25,-
De les duurt tussen de 50-60 minuten

Werken met je paard vanaf de grond, er is namelijk zo veel meer te doen dan longeren of rijden alleen! Ik help jullie graag bij het opstarten van het werken vanaf de grond. Zo kunnen we gaan werken aan jullie wederzijds respect, het verbeteren van jullie communicatie en het gymnastiseren van het paard. Hierbij maak ik gebruik van de volgende trainingsonderdelen: loswerken, werken aan de enkele lijn. werken aan de hand en werken aan de lange teugel. 
bottom of page